En annan dag

Efter en vackert vårsolig påskhelg vaknade jag upp på annandag påsk med gråblåst och virvlande snöflingor utanför fönstret. Det har förutom långhelg med några extra arbetsfria dagar som vanligt även varit en snus- och tobakshelg. Några av de sista breddsådda tobaksplantorna har flyttat över till egna krukor och delar av det har filmats av Gruvfrugan för att eventuellt hamna i ett klipp på Youtube framöver. Gruvfrugan och Oraklets råtobaks-mokumentär ”Snusfördärvet 2027” (där jag fick spela en liten roll) släpptes på påskafton med buller och bång men tyvärr också med en havererad livesändning. Internet kan göra livet för tobaksfantaster riktigt surt ibland, men å andra sidan hade vi inte haft någon att prata snus med utan det. Internet ger och Internet tar.

Idag är tanken att vi ska fylla delar av den här nya hemsidan med lite mer innehåll och jag hade tänkt plantera om ytterligare några tobaksplantor. Blir det tid över skall det bakas snus. För några veckor sedan rage-bakade jag snus fyra dagar i rad i ett försök att få till någon blandning av lågprissatser som gick att snusa. Trots att jag provade både fruktjuice, påskmust och olika sorters te tycker jag inte att det smakar särskilt mycket. X15-tobaken verkar inte gå att få någon smak på alls och Swedsnus Raw Alpha som har superkraften ”högt nikotoninnehåll” och skulle vara perfekt att blanda med annat har tyvärr en hård smak liknande hästpiss intorkat i halm. Möjligen kan Prillans Jubileum vara något att jobba vidare på. Tyvärr gjordes de tidigare snusbaken i lite för snabb takt så två av lådorna är omärkta och en av dem smakar gott. Det hade naturligtvis varit bra att veta vad jag blandade ner i det snuset.

Eftersom jag gillar att värmebehandla tobak i vitt vin men samtidigt tycker att det skulle vara roligt att göra ett bra snus utan alkohol i tänker jag prova alkoholfritt vin. Jag är fullt medveten om att alkohol i sig frigör tobakens egna smaker, men kan man få en gnutta av den där buljong-runda syrligheten även från ett alkoholfritt vin skulle min snusbakarhorisont vidgas och bli lite intressantare.

Det alkoholfria vinet heter Carl Jung precis som upphovsmannen till den inriktning som kallas analytisk psykologi. Inom den talar man bland annat om det feminina respektive maskulina elementet (det kontrasexuella komplexet) som personifieras i drömmar men även i andra intuitiva eller omedvetna uttryck som visioner och konst. Mannens ”inre kvinna” respektive kvinnans ”inre man” är vanligtvis färgade av en människas erfarenheter av modern respektive fadern och tenderar att projiceras på människor av motsatt kön. Vad det har med snus att göra vet jag inte, men förhoppningsvis kan vinet projicera lite omedvetna och intuitiva dimensioner när jag blandar det med tobaksmjöl I eftermiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s