Rostad Ek
Amerikansk och fransk rostad ek finns i olika rostningsgrader och används för att ge snuset en djupare och fylligare smak. Ca 20-30 gram blandas med tobaken innan värmebehandling, gärna i snus där man även tillsätter någon sorts starksprit.

Rom
Rom ger en rund och god smak i snus och är även en av de spritsorter som ger
mest smak redan i mindre mängder. 1-2 deciliter i ett snus gjort på 800-1000 gram
tobaksmjöl brukar räcka om man tillsätter det efter värmebehandlingen. Rent
generellt hinner det mesta av smaken i smaksatt starksprit koka bort om man
tillsätter det redan innan värmebehandlingen.

Rök
Röksmak och snus går verkligen hand i hand utan, men röken behöver för den skull inte vara helt dominant. Oavsett om man gillar en rejäl smak av hickory eller bara är ute efter den där subtila tonen som får bitarna i snuspusslet att falla på plats, fyller rök alltid sin funktion i ett snusbak. Antingen i flytande form, pulverform, eller också i faktisk rökform med hjälp av t.ex. en rökpistol.