G

Glycerol/Glycerin

Glycerin/glycerol gör snuset kramigare och mer lättbakat. Det smakar sött och brukar kombineras med sin beskare kusin propylenglykol eftersom de tar ut varandra smakmässigt.
Gör snuset kramigare och mer lättbakat. Smakar sött och brukar kombineras med sin beska brorsa propylenglykol. 

Tillsätts i färdigt snus ca 6 g/100 g tobak (OBS! Vikt på tobak(smjöl) innan värmebehandling och tillsatt vatten.) Skall du göra snus av 1 kilo (1000 g) tobaksmjöl (som blir ca 2,5 kilo färdigt snus) skall du alltså ha 60 gram propylenglykol i det färdiga snuset.

Glycerin/glycerol

Gummi Arabicum

Gummi arabicum, även kallat akaciagummi är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel av torkad mjölksaft från trädet Acacia senegal. I snustillverkning används det huvudsakligen till att få ett mer krambart snus vilket kan vara svårt om man inte har tillgång till en hushållsassistent som bearbetar tobaken, men också för att det gör det svårare för snuset att fastna på fingrarna. 

Vanligtvis köper man det malt i pulverform, men hos vissa färghandlare kan man få tag på hela bitar som man löser upp i vatten också.

Gummi Arabicum

Geranium

Geranium kommer av grekiskans geranos som betyder trana och är ett växtsläkte med flera hundra medlemmar. Inom hemtillverkningen av snus används Geranium av dem som vill ha ett snus som påminner mycket om klassikern Grovsnus.

Geranium Sirak, tillhör Nävasläktet.