Leva med tobak och snus.

Äntligen dags för några veckors semester! Fast semester låter rätt mycket som en period när man bara latar sig och det minns jag inte senast jag gjorde, det borde väl snarare heta ”tillfälligt befriad från påtvingat lönearbete”? Hur som helst innebär de här sommarveckorna efterlängtad tid när man bara kan göra sådant man tycker är roligt.

I mitt fall är det skötsel av tobakslandet, att förbereda uthusets loft för upphängning av skördade tobaksblad, spela in filmklipp till Youtube och att läsa sparade texter, artiklar och böcker. Jag vill även hinna skriva några egna texter som kan fylla på innehållet på vår sida Tobakskanalen ytterligare.

Jag vet av egen erfarenhet att det är lättare att starta upp någonting snabbt när man får ett infall än det är att ta det vidare och avsluta. Det som känns så bra nu är att Tobakskanalen inte blivit en idé som efter sjösättningen bara tynar bort. Sidan är lättöverskådlig och växer, förändras och fylls på oavbrutet med sådant som handlar om tobaksodling och snustillverkning, och det kommer den att fortsätta göra.

Under menyn på startsidan finns flera avdelningar som innehåller olika sorters information om tobak och snus.

Tobaksbloggen hamnar texter där jag skriver fritt om sådant jag funderat på eller sådant jag lärt mig. Det är min egen personliga länk till likasinnade och bland annat den här texten hamnar där.

Det finns också en enkel översikt över hur man kan gå till väga och vad man bör tänka på för att göra ett eget bra snus.

I Lenas hörna skriver en av mina äldsta och bästa tobaksvänner Lena Gidlöf. Hon har alltid smarta tankar och idéer om snus och tobaksodling och är helt klart den enskilda entusiast som lärt mig mest om sådant som rör det. Kan varmt rekommendera hennes första filmklipp om tobak som inte vill växa på höjden.

Snus från A-Ö är ännu bara under uppbyggnad, men trots det finns det redan en hel del förklaringar på olika namn och begrepp inom hemtillverkning av snus. Ett slags Snusipedia både för nybörjare och sådana som gjort snus förut.

Utöver skriven text här på Tobakskanalen släpper vi även filmer om tobak och snus på Youtubekanalen Gruvfrugan Produktion. Vi har nyligen påbörjat en liten guide till olika ämnen som avhandlats i våra hittills drygt 70 filmer med sammanlagt över 26000 visningar. Tanken är att man enkelt skall kunna hitta en film om ett visst ämne så småningom

Det var lite om några av alla de saker man kan hitta på Tobakskanalen. Sidan är som sagt inte helt klar ännu, men eftersom arbetsfria dagar breder ut sig framför oss lär det hända en hel del framöver. Bland annat kommer det en guide om tobaksodling steg för steg, men först tänkte jag fortsätta att utöka avdelningen Snus från A-Ö. Ha det bra så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s